Unik og flott park i Ålgård sentrum

16. juni 2018 inviterer Gjesdal kommune til fest for å markere at aktivitetsparken på torget og kanalparken i sentrum står ferdig. Rampline er stolt bidragsyter til det som har blitt en av landets flotteste og mest unike løsninger for torg og sentrumsområder.

landskapsarkitektur, moderne park, byrom, aktivitet, lek

Torgparken, tegnet av landskapsarkitektene ATSITE og Brandsberg-Dahls arkitekter, inviterer til lek og bevegelse. Til prosjektet er blant annet Floating Bench med belysning levert av Rampline (Foto Rampline)

Benkens lekne og lette linjer fanger interesse og innbyr til opplevelser og bevegelse. Floating Bench er over 90 meter lang og snor seg gjennom parken i bølger, rette strekk, svinger og ulike høyder. (Foto Monica Larsen)

Vinnere av arkitektkonkurransen for torget var ATSITEs og Brandsberg-Dahls Arkitekter med sitt helhetsgrep for stedet. Rampline har i samarbeid med landskapsarkitektene levert aktivitetsapparater til parken. Det har vært en spennende og hyggelig utfordring for oss i Rampline å realisere landskapsarkitektenes idé om en svevende balansebenk for lek og aktivitet og som symbol på Ålgårds identitet rundt ullvarefabrikkene.

Svevende benk og hoppesteiner

I samarbeid med ATSITE og Brandsberg-Dahls arkitekter har Rampline stått for utvikling, levering og montering av Floating Bench – svevende balansebenker. Rampline har også utviklet og levert Jumpstones – hoppesteiner i naturgummi med integrert fjærsystem.

Floating Bench med sine 90 meter gjennom landskapet utfordrer store og små til kreativ lek og bevegelse. Benken går i varierte høyder over bakkenivå og har behagelige gummimatter til å løpe på. For den som vil ta en pause, er benken utmerket å sitte og ligge på. Med hoppesteiner som er plasser rundt i terrenget kan man kan hoppe fra stein til stein rundt i parken, over små bekker, av og på benken osv.

Balansebenk, ålgård, torg, svevende benk for parker, landkapsarkitektur for torg og byrom

Lange svevende benker virvler over torget. Landskapsarkitektenes idé henspeiler til ulltråder og Ålgårds identitet knyttet til ullvareproduksjonen som tettstedet utviklet seg rundt. (Foto Monica Larsen)

Svevende benk med belysning

Rampline har også stått for integrert LED belysning som følger benkens linjer. Systemet kan selvsagt dimmes og times.

Resultatet av det store løftet for Ålgård sentrum har blitt både flott og unikt og svært godt mottatt av publikum som allerede har tatt området flittig i bruk.

Når mørket trer fram dukker lyslinjene opp. Benken har intergrert LEDlist som gir fine lyslinjer i mørket (Foto Rampline)

Parken er full av spennende vegetasjon og beplantning. En fin kombinasjon til brostein og aktivitetsapparater og et viktig bidrag til at stedet er blitt komplett og trivelig blant byens kjøpesentre, kafeer og lyskryss (Foto Rampline)

Benkens belysning kan selvsagt dimmes og times. Lyset sprer seg fint på beleggningsstein i parken. (Foto Rampline)

Ved elvebredden er det aktivitetspark med skaterampe og klatreinstallasjoner og en Rampline slakklinesystem fra Rampline. (Foto Rampline)

 

 

kanalpark, aktivt torg, moderne landskapsarkitektur, barn leker i by

En del av Ålgård sentrum har også fått botanisk kanalpark, utformet av Dronninga Landskap. (Foto Gjesdalbuen)

Vi vil gratulere Gjesdal kommune for modig satsing med et strålende resultat! Rampline takker for oppdraget med aktivitetsinstallasjoner og er selvsagt stolte av å kunne være lokal utvikler og leverandør i et unikt og flott prosjekt som dette.


Se også

Stavanger Afteblad Torget på Ålgård har fått både kanal og strandlinje

Gjesdalbuen Gjesdalbuens leder: Ålgård har fått Norges fineste torg

Gjesdal kommune Velkommen til fest på torget!

ATSITE landskapsarkitekter 

Brandsberg-Dahls arkitekter

Dronninga landskap landskapsarkitek Ålgård torg og kanalpark


Ønsker du å se nærmere på aktivitetsapparatene som er levert til Ålgård-prosjektet? Se følgende lenker
Floating Bench™ produktside
Jumpstone™ produktside
Rampline®Park produktside